CCC-Thuis In Zorg
 
Uw Wens, Onze zorg!

Dag beleving ''Ons Thuis''


 

"Ons Thuis" is een dag-beleving voor door en met onze gasten.
Onze gasten hebben eigen inbreng hoe de dag moet gaan verlopen. In samenspraak met de begeleiding en de gasten verzorgen wij een dagprogramma waarbij rekening wordt gehouden met individuele wensen en aanpak. Wij hanteren de methode activeren, motiveren en stimuleren. (AMS)
De doelstelling van "Ons Thuis" is onze gasten te verbinden met elkaar en door elkaar. Onze gasten doen er toe, niet in de weg gestaan door een beperking of de leeftijd. Wij verwelkomen gasten met PG, en Somatische beperkingen. Wij wensen voor onze gasten een waardevol leven waarin zij het gevoel hebben nog steeds midden in het leven te staan, te kunnen genieten met en door elkaar. De activiteiten die wij aanbieden kunnen eenvoudig zijn, denk aan breien, knutselen, schilderen, maar ook het instuderen van een toneelspel, muziek maken en zelfs een potje biljarten en of vissen moet tot de mogelijkheden behoren.
Uiteraard speelt ook het behouden van wat men als individu nog kan een belangrijke rol. Denk hierbij aan geheugentraining of samen gym oefeningen doen.
Een uitstapje maken, cadeautje kopen voor een jarig familielid, samen koken en samen eten, een zo'n normaal mogelijke dag invulling is voor onze gasten van belang. Hierdoor ontlasten wij ook indirect de mantelzorger, en hopen we ervoor te zorgen dat daardoor het samenleven , samenzijn weer fijn wordt, kan zijn.
Deze dagbesteding bieden wij aan via de indicatie WLZ, PGB en WMO.

Voor vragen m.b.t. de dagbesteding kunt u contact opnemen via het algemene nummer.